19.7.2012

Hän nousi illalla, meni kuistille, venytteli, otti pillinsä ja katosi korpeen. Moinen uhmakkuus kammoksutti kyläläisiä ja hänen peräänsä lähetettiin kymmenen aseistautunutta miestä. Hartaudella ja vakavuudella häntä ammuttiin, tai ammuttiin harvakseltaan isoa kiveä jonka takana hän oli piilossa. Emännät toivat välillä miehille evästä. Hän taas söi kiven takana omia eväitään. Hänellä oli ruisleipää, kylän miehillä pehmeää rieskaa.

18.7.2012

Oli laiha herra, joka uskoi pulleiden vaarattomuuteen, ja pullea herra, joka uskoi laihojen vaarattomuuteen, ja niin tuli heistä yhtiökumppanit. He perustivat kristillisen kirjakaupan, jossa kirjojen ja hengellisen musiikin lisäksi myytiin enkeli- ja ristiaiheisia koriste-esineitä. Lasivitriinissä olivat vakavammat esineet, huoneentaulut, krusifiksit ja matkaikonit. Pienessä sivuhuoneessa oli vielä monenlaisia pienoisalttareita, koruja, yrttejä, naamioita, rumpuja ja jäljitelmiä kutistetuista päistä.

Katsoin häntä, hänelle oli kasvanut häntä, kävi sääli häntä.

Asetteli löytämänsä rintalastat tuuliselle kukkulalle

Ontuva vertaus heitti varjonsa perheen ylle.

17.7.2012

Karja laskettiin yhteislaitumille ja metsiin, eläimet lisääntyivät nopeammin mitä sudet ja liikenne niitä tappoivat, sudetkin ilahtuivat ja lisääntyivät, ihminen ilahtui muutoksesta maisemassa ja suden kaatoluvasta.

Miehelläni kun on tuo huumorin lahja eikö totta? Töissä väsyy mutta lomalla rentoutuu eikö totta? Lauantaisin kokoonnumme syömään koko perhe ja veljeni perhe eikö totta? Aalto hiljaa väsyy, tartun vanhan oven kahvaan eikö totta? Haluaisin raivata tieni ihmisten ilmoille käyttämällä vesuria ja viikatetta; paras puutarha on sellainen jossa piha vaihtuu metsäksi vaivihkaa niin että piha jatkuu metsään esimerkiksi kapenevina kiiloina ja päinvastoin eikö totta? Köyhä löytää köyhyytensä kaikilla elämän aloilla, jos aloittaa esimerkiksi uuden harrastuksen tai alkaa haaveen, sen toteuttaminen, mutta tämä johtuu siitä että haaveitamme ohjataan siihen suuntaan eikö olekin typerän itsestäänselvää ja ohjauksesta irtautuminen johtaa polvilleen mölisemään myrskyävässä yössä hiuksiaan raastaen eikö totta? Aurinkokin jo laskelmoi kenelle paistaa.

Miehelläni oli vaikeuksia sopeutua ilmastoon. Silloin löysimme tyhjiön. Mieheni nukkuu osan yöstä siellä ja jaksaa nyt paljon paremmin myös sadekaudet.

10.7.2012

Minulle ei ole tapahtunut mitään kovin tarkkaa viime aikoina. Tulen paikalle kuin rullaluistimilla. Kättelyt tapaavat mennä huti. Hevoset loikkaavat olkani yli laitumilleen.

Riettaiden puheiden pidättelijä

Tämä nuori kreivi kutsui vieraita kartanoonsa, odotti siinä kuistilla niin solakkana ja liehuvatukkaisena ja lausui murheellisesti: ah, älkää tulko!

Sisyfos, olkoon nyt sitten vaikka Sissonen, tyrkkii kiveään vetisellä pellolla Pohjanmaalla, saavuttaakseen päiviensä lopuksi Oulun.

Poliisi: jaahas, ei kai täällä vain ole itkeskelty?

9.7.2012

Sentimentaalisuuden puuskia 25-28 m/s