31.5.2012

Suomen koululaitos oli turmellut hänen reseptorinsa

30.5.2012

Hartaimmissa kulttuureissa vietetään ukonilman jälkeen kolmen päivän suruaika.

Samoin kuin hautajaisten jälkeen on palautettava pää alkuperäiseen asentoonsa.

Luulin junan menevän ylämäkeen, mutta se olikin minä veturinkuljettaja joka seisoin etukenossa.

25.5.2012

Taipumus kivittää ikkunoita sisältäpäin

Jotkut onnistuvat murtamaan luunsakin niin että kipsi on täynnä nimikirjoituksia.

24.5.2012

Nehän alkavat vuosi vuodelta muistuttaa yhä enemmän toisiaan kun näyt korjaantuvat tosielämän opetusten mukaisiksi ja toisaalta tosielämä alkaa jäljitellä näkyelämää.

23.5.2012

Laitetaan sopivan ikäinen tervehtimään pihaantulija ja esittelemään hänelle rakennukset päällisin puolin.
Avataan autotallin ovi ja paljastetaan sisällä istujat ja toisaalta lahjoitetaan heille auringonvalo.
Heitetään jonkin aikaa noppaa betonilaatalla tallin edessä.
Karaistaan kurkkua tai vaihtoehtoisesti verrytellään jäseniä.
Esitellään rakennukset ja tilukset perusteellisemmin,
kuten missä paikassa tapahtui hedelmöittäminen, perheenlisäys, onnettomuus ja kuolemantapaus,
mistä kulkivat joukko-osastot, pakolaiset, siirtolaiset ja mihin kukin tulokas asettui.
Jokin kumpu, mitä kaikkea onkaan kokenut tuo heinäinen paikka.
Käydään läpi viljan hinta, bensan hinta, tiukentuneet rakennusmääräykset,
harrastusmahdollisuudet ja oleminen sinänsä.
Reitit, missä suunnassa on mikäkin kaupunki tai raja-asema.
Lyödään kulkurille leipä kouraan, toivotetaan hyvää matkaa ja varoitetaan puumista.

22.5.2012

Työtön puutarhuri A. Kinnu lähti mieltään virkistääkseen keskustaan jaloittelemaan kun kevätkin oli vaivihkaa levahtanut kesäksi. Keskuskadun ja Vasarakadun risteyksessä hän tunsi äkillistä huolta. Kiinnostuneena hän kääntyi kannoillaan ja lähti takaisin tulosuuntaan: huoli väistyi. Kiinnostuneena hän kääntyi kannoillaan ja tuli uudelleen risteykseen: huoli palasi. Varmistaakseen kokeen tulokset hän kääntyi kannoillaan ja lähti takaisin tulosuuntaan: huoli väistyi. Varmistaakseen lopullisesti kokeen tulokset hän kääntyi kannoillaan ja tuli taas risteykseen: huoli palasi.

Seuraavien tuntien aikana hän lähestyi risteystä eri suunnista, vertasi sitä toisiin risteyksiin ja teki muistiinpanoja. Huolentunteen aiheuttanut alue täsmentyi, se oli noin viisi kertaa kymmenen metrin laajuinen läntti risteyksen koilliskulmassa. Kerättyään hiukan rohkeutta A. Kinnu alkoi kysellä muilta jalankulkijoilta heidän tuntemuksistaan risteyksessä. Useimmat eivät tunteneet mitään, mutta iltaan mennessä A. Kinnu oli saanut koottua seitsemäntoista miestä ja naista käsittävän seurueen. Liikenteen hiljennyttyä päätti seurue, johon A. Kinnu oli nyt sulautunut, siirtyä viereiseen ravintolalaivaan tekemään tarkempaa tuttavuutta.

19.5.2012

Kevätiltoina ilmestyy pensaisiin hiiviskelijä, aurinkolasit, pyöräilykypärä ja tummansininen tuuliasu, perhe ikkunassa suunnittelee jo muuttoa toiseen kaupunginosaan, toisessa ikkunassa toinen perhe ja kolmannessa kolmas, toisistaan tietämättä, päätyvät kolmeen eri kaupunginosaan turvallisuuspakolaisiksi, mutta hiiviskelijä vain hiiviskelee ja hiiviskelee tyhjenevän korttelin viheralueilla.

11.5.2012

Kosi maisemaa, sai rukkaset, nieli tappion (pitkänomainen kulaus), vetäytyi asuntovaunuun.

Kootut teokset. Maailman paino 2006, Babylon, Uusi-Kaledonia.

Sai kasteessa nimen Oopperaleipä

Ja kun rahanahne ihminen nauraa, kurkusta lentää hirveä määrä basilleja.

Rahan kiilto silmissä, olen kuullut puhuttavan, on erotettavissa kolmenkymmenen kolmen metrin päähän jos on hyvä kaukonäkö. Silmälasit eivät auta.

Nuori Emma on syntynyt kenkälusikka suussa.

10.5.2012

Kello kolkkaa kohta puoltayötä, ja on syytä vastata samanlaisella puisella paukkeella, muka kolkolla ja kammoksuttavalla, mutta kyllähän minä omani tunnen.

Hyvästellessäni aikoinaan opettajani ja mestarini N:n sain opettajakseni M:n veljekset, ja heitähän olikin heti seitsemän, vaikka olivatkin kisällejä.

Selkeydestä pitävät ihmiset, sanoi herra Touko, pitävät niin paljon selkeydestä että kehtaako sitä edes näyttäytyä?

9.5.2012

Juokseminen maan tasalla, niin että hyvää multaa on polviin asti, edelleen juokseminen runkojen tasalla ja lopuksi latvojen tasalla, puurajalla.

7.5.2012

Kuten tunnettua, on vaimoni kotoisin Mississippijoen varrelta ja rauhallinen luonne. Tapasin hänet sikäläisessä kapakissa syljeskelemässä kuin mikä Calamity Jane. Meistä tuli heti verraton työpari: lastauslaiturilla toinen istui ja tupakoi, toinen jaloitteli ja venytteli yläraajojaan. Kuorman tullessa purimme sen nopeasti, puolityhjiä pikkurekkoja, puolityhjiä pahvilaatikoita, kevyttä työtä. Kaikki oli erinomaisen hyvin, saimme liikuntoa ja kroppamme pysyivät kunnossa kuten myös mielemme joka iloitsi lastauslaiturita avautuvasta näkymästä: joella lapset leikkivät lautalla päivästä toiseen. Tiedä sitten mikä meidät naimisiin ajoi.