23.1.2014

On epäystävällistä tuolla tavalla lentää muita korkeammalla, tervehtämättömissä.

Mutta kukas se tuolla metsän yllä lentelee, kaivosyhtiön helikopteripa se siellä liihoittaa

Tämä yhteiskunta on kiusannut minua pennusta asti ja vahtinut mustasukkaisena kivikossa kun olen kävellyt pellolla heinä suussa.

Mutta voisipa Nato järjestää iloksemme Suomenlinnan kunniapommituksen

20.1.2014

Muurari syöksyi salista pää kolmantena jalkana. En ole eläissäni nähnyt niin nopeaa muuraria. Tyypillisesti syy tällaiseen on jokin hengenvaarallinen sähkö- tai vesiasian unohtaminen. Liikahdin tullakseni apuun, mutta onnistuin vain horjahtamaan hänen tielleen niin että pölyiset haalarimme tömähtivät yhteen kuin sementtisäkit.

Ei olla enää kavereita, ehdottivat lapset toisilleen

Kesken konsertin pianisti päätti alkaa tunkeutua flyygelin uumeniin, tehdäkseen lopullisesti selvän pitkäaikaisesta vihollisestaan. Vasta parantunut pianisti suljetaan mielisairaalaan.

Millaisia runoja kirjoitatte, hyvä herra, jos mielenne taustaverhojen hämärissä hiipivät ikään kuin vorot ja vonkaajat?

Nyt rouva tulee ja siivoaa koko talon kuhnureista ja kuhnustelijoista. He lentävät keoksi talon taakse ja alkavat siinä elehtiä kuin tassuaan nuoleva kissa. Aurinko laskee, kartano jäähtyy.

Avioliittoa kutsuttiin makaaberiksi, koska vieraille tarjottiin kahvit aina makuuhuoneessa, ison telttasängyn varjossa. Ja oli kuin liepeiden takana olisi käynyt pieni tuulonen.

Sitä paitsi aula on täynnä valhettelijoita, kaikki aulat, heitä valuu portaikosta ja he paukuttavat valheen hiljaista runpua

Älyn kananlihaiset kukkulat

Tungettelevien ihmisten seurassa hosun käsilläni ja räpyttelen silmiäni pää kenossa, ettei niihin vain tuikkaisi jotain terävää.

Kylmimpinä päivinä olisi hyvä olla lattian tilalla syvä luolasto jonka uumenissa kääpiöiden ahjot loimuavat.

10.1.2014

Mielen ilmaiseminen on mahdotonta, sillä kaikki paikat, joissa mieltä voi ilmaista, ovat naurettavia, koska ne eivät ole jumalten tantere. Mutta jos mieltä voisi ilmaista jumalten tantereella, olisivat itse teko ja ilmaus naurettavia.

8.1.2014

Avasin konepellin, ja sieltä löytyikin kadonnut ystäväni. Hänen takaansa kurkki toinen. Kadonneita ystäviä on jonkun verran ja he piilottelevat mielen sopukoissa, koska ihmismieli on rappeutunut! Onkohan, kysymme epäillen, sillä eikö pikemminkin muisti ole terävä!

Vierasperäinen murjaus

Joulukuusen tapaan huoneeseen voi tuoda muutakin sinne kuulumatonta, esimerkiksi vuohen tai paljon hiekkaa, ja katsoa millaiset juhlat siitä syntyy.

7.1.2014

Minulla on auto, joka muistuttaa nurmelle levitettyä piknikliinaa koreineen ja seurueineen. Myös ilma ajoneuvon ympärillä on kesäisen lämmin ja tavoittamattoman etäinen. Kyydissä ei voi olla huomaamatta sairaaksitekevää pastelliutua jalkotilassa. Ajelun jälkeen olen ratkeamaisillani raivosta, kaikesta tuosta juuri pakkauksestaan vedetystä ja kemiallisesti pestystä huolettomuudesta. Raivokohtaus on aika paha, mutta läheisille se näyttäytyy pelkkänä poissaolokohtauksena.

Mutta eipä siitä tullut puhetta, koska olin niin kovasti kommunistina silloin.

Rintamakarkurit vaeltavat edelleen keskuudessamme.

Lahdella keinui lumpeenlehtiä, mutta insinööri sanoi: ei se ole lumme vaan lumpukka. Ja niin hän sanoi monesta muustakin asiasta, että se ei ole mikä se on vaan sijoiltaan turvonnut. Mökkiviikonlopusta ei tullut mitään.

6.1.2014

Kyllä niin minä liihotan pienellä lentokoneella takaisin omaan vuoristokylääni, jossa siis ei ole muita asukkaita kuin minä ja parisataa kummitusta.

En ole kuullut, että minkään suomalaisen yliopiston professori olisi koskaan saanut luennolla raivokohtausta ja haukkunut opiskelijoita tahdottomaksi nautakarjaksi tai vastaavaa.

Merkeillä ei ole mitään merkitystä

Ole hiljaa, minulle sanottiin, vaikken ollut sanonut mitään. Sisäinen metelöintini oli häirinnyt heitä.

5.1.2014

Keisari on aina ollut minulle ankara

4.1.2014

Hän edusti sellaista murrossukupolvea, tai -ihmistyyppiä, tai -vastarintaa, joka ei osannut päättää ilmaisivatko hänen isoäitinsä tietyt tavat laajempaa aikansa pikkukaupunkien ja kauppaloiden porvariston kulttuuria, vai suvun tapoja, vaiko jopa, mikä olisi ollut jännittävintä, jonkinlaista isoäidin itsensä muotoiseksi kehittymistä, eikä hän sitten osannutkaan kertoa mitään isoäidistään, ei, milloin ikinä hän avasi suunsa, hän salasi visusti isoäitinsä, eikä se loppujen lopuksi ollut kovinkaan vaikeaa.

2.1.2014

Hänen poliittinen vakaumuksensa on parhaillaan radiouutisia kuunteleva entisaikain kommunisti.

He pystyvät pitämään yhteyttä jumalallisen satelliitin välityksellä, mutta jos he yrittävät tavata toisensa, on siinä kuin kaksi hölmistynyttä nenäapinaa rappukäytävässä, naama ja paita roikkuen, sillä satelliitti on joutunut kuolleeseen kulmaan.

Niinpä niin, tunsin matemaatikon iloa tutkiessani syntejäni, eikä tällä ollut mitään tekemistä paatuneisuuden kanssa, sillä matemaatikon ilo on matemaatikon ilo.