25.2.2014

Hän esittelee pihaa niin että piha parka jää jälkeen, paitsi puro; tarhan idänpuoleista, mädännyttä osaa hän hieman valittelee mutta lupaa sille loistavaa tulevaisuutta, ja kun katsomme häntä, vakuutumme, että mädän tarhan tulevaisuus on paitsi vilkas ja leikkisä, myös tavoittamattoman suloinen.

Seitsemän sormusta kääpiöt hukkasivat
ja seitsemän jumalaa tonki niitä maasta

Olen lähdössä uuteen maahan kiristämään laturin hihnaa. Seison lierihattu kädessä korjaamon pihalla jyrkänteen päällä. Pihaa on pitänyt levittää rotkon suuntaan korjaamoa laajennettaessa. Täyttömaata ei ole tietenkään kaadettu rotkoon vaan on valettu erillinen kieleke. Panssarivaunun laturin hihnan kiristys ei ole yhtä helppoa kuin henkilöauton, ja korjaaja on hakenut 2 apulaista pyörittämään jotakin napakelkan tapaista.

24.2.2014

ja että maito piimäks muuttuisi, mummo vaarin kolkkaisi ja ikivihanta kukertuis

Siinä puistotiellä lohduttomana kävellessään ja pajukon silloin tällöin sivaltaessa hänen merenpuoleista poskeaan hän oikein nieleskellen toivoi että nosturi siitä hänet nostaisi ja kaaressa mereen leiskauttaisi

23.2.2014

Voltti hengen olympialaisissa

ylioppilaat näyttävät kokoomuslaisilta

22.2.2014

Joka seisoo, katsokoon ettei hypähdä

Rakennukset näyttävät olevan romahtamaisillaan, paitsi se, jonka ikkunasta kulloinkin muita tarkkailee.

ilo nuoren tyhjä sali jonne laskea leegionsa

Taapeloin suntion kanssa lautoja toukokuussa. Männyt ovat menettäneet korkeutensa, itkeskelin. Suntio lohdutteli minua reilusti ja isällisesti.

Oli aika syödä eväät. Suntio tarjosi minulle amerikkalaista porsassoijaa: sopii myös kasvissyöjille, jalostettu sika kuroo ympärilleen eräänlaisen soijapatjan ja luo sen keväällä. Sika elää pitkän elämän eikä sitä tapeta, vuodessa se tuottaa puolitoista tonnia soijalaardia. Maistuu vähän nötkötiltä. Sitä voi vaikka kierittää jauhoissa ja paistaa.

18.2.2014

metsän rajassa ol' semmoinen iso kuusikko ol' märkää lunta nivusiin ol' traktori ol' moottorikelkka ol' koneet kaikki jäässä ol' kuutamo ol' autiota ol' sinistä ol' tyyntä ol' vai ol'ko ol'isiko kuitenkin vähän tuullut pohjoisesta ol'han se tuulensuojassa se paikka ja raskasta ol' kaikki tippui ja märkää ol' ihanpa masennusta ol' ajattelin miten tästä nousta kun niin lohdutonta ol' talvi ol' pimeää ol' tämäkä se loppuni ol' mutta sepä siinä mielen virkisti kun niin kummallisen raskas olo ja keli ol' että ol'ko ol'lenkaan tästä maailmasta se tunnelma siinä lumottuhan se ol' se paikka ja hetki se muistoissani ol' kunnes yritin kokea saman uudestaan kun samanlainen keli muka ol' ja niin ol'kin mutta ei se samalta tuntunut vaan ikävää ol' ja pettymys ol' ahneella paskanen loppu ol'

pietistiseura jakaantui sinne ah sinne- ja tähänkaipaaviin

kellarissa hänen äänensä muuttui lehmämäiseksi

3.2.2014

Ja sitten kun minä löydän sen todellisen lääkärin, keräämme kampsut ja lähdemme suorittamaan pikku vallankaappauksen.

Ajan autolla 45 asteen kulmassa, kun hymynhyydyttäjä vaatii pysähtymään. Hän väläyttää ydinräjähdyksen jälkeistä katunäkymää, jossa hymyni on vääristynyt kuolevan irveeksi. Otan vähemmän eloisan viivytyshymyn ehtiäkseni ajatella kenen asioilla hän liikkuu.

Kohtalokas askelvirhe romantiikan lähtökuopissa