12.6.2019

Hänellä oli deus ex machinan karisma

Tämä on Tiedon Tiikeri ja tuo tuossa Ymmärtämättömyyden Valtatie

Valonheitin kaatui ja hän käveli sen keilassa 35 kilometriä

Valitsi kulkuneuvokseen itsensä näköisen muistomerkin ja kulutti matkan kiipeilemällä sen hiekkaisia sisäseinämiä

Näennäisen luottamuksellinen varjo

Hermetiska språkfamiljerna

Istuttaisin hänet aluksi katolle paukuttamaan peltejä kantapäillä. Meikkikokoelman kaunein hymykuoppa. Loppuilta kaiun pitkittämistä ja hämärtyvän kuvan valaisua hermeettisin keinoin.

Enkö sentään ollut veijarina liikkeellä? Enkö ollut, sikälikin että varjo humahti hattuun? On heinäsuovia, jotka kuivuvat sisäisesti, säästä piittaamatta, kuin seuraavaan etappiin keskittyvä kulkuri. Niin pahasti kuin horisonttia painetaankin hallitsemattomien olosuhteiden toimesta, kärsivällinen mieli erottelee kerrostumista etäisyyden ja vikkelät sormet nappaavat vihkon paksujen kirjojen puristuksista. Kodat paukkuvat ja siemeniä rapisee niittyyn. Kävelee tienoon poikki liepeet laahaten kuin soiden ennallistamisohjelma.

9.6.2019

Talvi loppui ja alkoivat kesän kauhut. Tarvitaanko tähän mennyttä aikamuotoa. Aikamuotokin on siis mennyt. Mitä menetyksiä hän rannan kivellä polvillans potee. Sen verran hämärää sentään että kuu kelluu meressä painonsa mukaisesti. Taivaalla painii muodoton hirviö kuin huoltoasema. Lasihelmi suunnistaa kalliopolulla eksymättä, voimia on vähän mutta ne on keskitetty viisaasti, kuin budjetti, jos vain ei satu mitään onnetonta kuten ruuhkaa.